STUDENTI SU KREATORI SVOG OBRAZOVANJA I PROFESIONALNOG RAZVOJA

Prof. dr Dragan Đuranović, rektor Univerziteta PIM u gostima na UNO radiju

„Univerzitet PIM ulazi spreman u novu akademsku godinu bez obzira na složenu situaciju u svijetu koja se neminovno odražava i na visoko obrazovanje“, poručio je rektor Univerziteta PIM Dragan Đuranović.

Gostujući u emisiji „Sastanak u 5 i 5“ banjalučkog Uno radija, profesor Đuranović je podsjetio da Univerzitet PIM čini sedam akreditovanih fakulteta i 13 studijskih programa iz oblasti društveno-humanističkih, tehničko-tehnoloških i medicinskih nauka polja na kojima studenti mogu da upišu osnovne, master i doktorske studije, koje se izvode u sjedištu Univerziteta u Banjaluci i u tri odjeljenja u Trebinju, Brčkom i Istočnom Sarajevu.

„Univerzitet PIM ima ključnu ulogu, ne samo u razvoju obrazovanja Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, već i za sveukupni društveni razvoj  s obzirom na to da svoju misiju uspješno ispunjava gotovo dvije decenije“, istakao je rektor Đuranović i naglasio da je misija  Univerziteta PIM kreiranje i unapređenje visokih akademskih standarda da bi studenti stekli znanja i vještina u skladu s potrebama tržišta. „Ostvarujemo je savremenim metodama nastave kao i naučno-istraživačkim radom i vannastavnim aktivnostima što nas razlikuje od drugih u porodici institucija visokog obrazovanja Republike Srpske, rekao je rektor Đuranović posebno ističući potrebu prilagođavanja nastavnog procesa studentima da bi se postigli najbolji rezultati.

„Mi danas imamo drugačije studente u odnosu na neko ranije vrijeme. Oni nisu samo pasivni primaoci informacija jer s njima, uz pomoć novih tehnologija vješto i brzo vladaju. Studenti su kreatori svog obrazovanja i profesionalnog razvoja i na nama je da ih mentorski pratimo i podržimo jer oni sutra svojim radom šalju sliku i o instituciji i o svakom od nas pojedinačno“, ocijenio je rektor Đuranović i izrazio uvjerenje da, u tom smslu, Univerzitet PIM može da se pohvali nastavnicima, koji su u mogućnosti da osposobe studenta da odgovori na izazove s kojima će se suočavati u profesiji koju je odabrao.

„Tokom ove dvije decenije rada Univerziteta PIM, interesovanje studenata za menadžment ne jenjava i pokazalo se ispravnim što smo jedna od prvih visokoškolskih ustanova  na ovim prostorima koja je ponudila akademskoj zajednici ove multidisciplinarne studije“, podsjetio je rektor Đuranović i dodao da je interesovanje studenata posljednjih godina povećano i za tehničke i zdravstvene nauke.   

Gostovanje prof. Đuranovića na UNO radiju

Leave a Reply