Dragi studenti, kolege i prijatelji,

Dobrodošli na sajt Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment u Banjoj Luci. Na našim elektronskim stranicama možete da nađete sve potrebne informacije u vezi rada našega univerziteta, sve o našim fakultetima i njihovim studijskim programima, naučnom radu, i svim ostalim mogućnostima koje pruža ova visokoškolska institucija.

Кao rektor sa odgovornošću za napredak ove naučne kuće, želim Vam iskrenu dobrodošlicu i uspješne studije na našem univerzitetu, na nekom od akreditovanih fakulteta iz društveno-humanističkog, tehničko-tehnološkog i medicinskog polja, na osnovnim, master i doktorskim studijama. Univerzitet za poslovni inženjering i menadžment ima ključnu ulogu, kako za razvoj obrazovanja tako i razvoj društva putem ispunjavanja svoje misije, sprovodeći osnovne i dodatne  programe i projekte.

Misija našega univerziteta je uspostavljanje najviših akademskih standarda i omogućavanje sticanje znanja i vještina u skladu sa potrebama društva.

Misija Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment je da, primjenom savremenih metoda obrazovanja povezanim sa naučno-istraživačkim procesom, obrazuje mlade i kvalitetne stručnjake, koji će biti osposobljeni da svojim znanjem i radom podstiču dalji razvoj društva, u skladu sa savremenim evropskim trendovima održivog razvoja.

Osnovna vizija Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment u Banjoj Luci je uspostavljanje modernog sistema visokog obrazovanja, prepoznatljivog i kompatibilnog sa odgovarajućim fakultetima u zemljama regiona i članicama EU. Vizija Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment u Banjoj Luci je savremena, obrazovna, visokoškolska institucija, priznata po obrazovnim, naučno-istraživačkim i stručnim dostignućima.

Zaposleni na univerzitetu, studenti, sadašnji i bivši zajedno, želimo, da usvajajući sve najbolje iz dosadašnjeg rada i u kompeticiji sa kompatibilnim univerzitetima sličnih studijskih programa, stalno usvajamo i unapređujemo nova znanja i tehnologije i da se pozicioniramo među vrhunske univerzitete u zemlji i okruženju, kao jaka, priznata i dobro prepoznatljiva obrazovna institucija, koja doprinosi ličnom i profesionalnom razvoju svih učesnika u procesu i društva u cjelini. Planiramo da preko zajedničkih domaćih i međunarodnih projekata obezbijedimo bolji međusobni protok znanja i informacija, kao i razmjenu nastavnika i studenata.

Poruka studentima!

Mladi ljudi teže kreativnoj budućnosti. Vi svoju budućnost stvarajte ne samo po snovima, nego po svome čvrstom opredjeljenju i predanom radu da uspijete u svojim namjerama. Izaberite one koji Vas razumiju i shvataju. I Vaš budući put biće smislen i vodiće prema ostvarljivom cilju.

Polje znanja je prostor na kojem treba da gradite svoju kuću. A za to su Vam potrebni čvrsti temelji i dobri partneri. Mi Vam nudimo ruku saradnje.

DOBORODOŠLI!

Prof. dr Dragan Đuranović, rektor