PROF. JANJETOVIĆ@FORWARD: NAUČITE DA ŽIVITE SA VJEŠTAČKOM INTELIGENCIJOM

Profesorica Ljubica Janjetović dijeli utiske sa konferencije Forward u Banjaluci

Profesorica Ljubica Janjetović sa Univerziteta PIM nedavno je bila učesnica konferencije Forward, održane u Banjaluci. 

Konferencija je organizovao Inovacioni centar iz Banje Luke, a okupila je stručnjake iz različitih industrija kako bi razmijenili ideje i iskustva.

Tema ovogodišnje Forward konferencije bila je “AI je tu i ne ide nigdje osim u sve pore naših života”. 

Tokom prvog dana, učesnici su imali priliku čuti ključnog govornika Matta Phaira o razvoju AI i promjenama u odnosu prema svijetu. Paneli su se bavili pitanjem širenja uticaja AI u svakodnevnom životu, istražujući kako AI funkcioniše i kakav je njen uticaj na tržište rada i društvene mreže.

Drugog dana konferencije, Borislav Vukojević održao je radionicu “Kako uz pomoć CustomGPT praviti svoje alate”, dok je Stefan Mrvaljević predstavio AI alate u marketingu i generisanju sadržaja. Pored toga, učesnici su imali priliku učestvovati u radionicama o naprednim AI alatima u prodaji, analitici i upotrebi AI kao katapulta za SEO, vođenih stručnjacima iz tih oblasti.

Profesorica Janjetović izrazila je svoje oduševljenje događajem, ističući kako je konferencija Forward pružila vrijednu platformu za učenje i umrežavanje. “Raznolikost tema i stručnjaci okupljeni na konferenciji pružili su mi inspiraciju i nove poglede i znanja koja mogu primijeniti u nastavi i podijeliti sa studentima”, izjavila je profesorica Janjetović.

Konferencija Forward svakako je doprinijela razmjeni znanja između akademske zajednice i industrijskih stručnjaka, naglašavajući važnost povezivanja obrazovanja i stvarnog poslovnog svijeta.

Više o konferenciji možete naći na sajtu: https://forwardconf.org/agenda/

Leave a Reply