GOSTOVANJE PROFESORA MILANA BLAGOJEVIĆA NA PRAVNOM FAKULTETU U BEOGRADU

Prof. dr Milan Blagojević, profesor Ustavnog prava na Univerzitetu PIM, održao je predavanje na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu povodom Svečane akademije 30 godina postojanja Republike Srpske. Tema predavanja je bila „30 godina Ustava Republike Srpske“.

Svečanu akademiju je organizovao Studentski klub Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu u amfiteatru “Radomir Lukić” u ponedjeljak, 28. februara 2022. godine, na dan kada je prije 30 godina Narodna skupština Republike Srpske usvojila Ustav Republike Srpske.

Glavni cilj akademije bio je da upozna studente i javnost sa prošlošću srpskog naroda u Bosni i Hercegovini i sa poteškoćama sa kojima se Republika Srpska suočavala od osnivanja do danas.

Na kraju akademije, studentima i javnosti se obratio i njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, koji je čestitao 30 godina postojanja Republike Srpske i donošenja prvog Ustava.

Dodatne informacije o događaju možete pronaći i na https://www.eparhijazt.com/sr/news/drustvo//4594.tri-decenije-od-proglasenja-prvog-ustava-republike-srpske.html i https://www.in4s.net/svecana-akademija-na-pravnom-fakultetu-u-beogradu-tri-decenije-od-proglasenja-prvog-ustava-republike-srpske/

Leave a Reply