STUDENTI UNIVERZITETA PIM PRISUSTVOVALI PRVOM PREDAVANJU KOJE JE ODRŽALA PROFESORICA MIHAELA POPA

PROFESORICA MIHAELA POPA ODRŽALA PRVO PREDAVANJE STUDENTIMA PIM. PREDAVANJE JE ODRŽANO U OKVIRU ERAZMUS+ PROGRAMA

Mihaela Popa iz Rumunije, profesorica na Tehničkom fakultetu u Hunedoari, Politehnički univerzitet Temišvar, održala je prvo predavanje studentima Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment u Banjoj Luci. U zanimljivoj i jezgrovitoj prezentaciji, profesorica je predstavila svoj matični univerzitet, grad Hunedoaru iz koga dolazi, Tehnički fakultet u Hunedoari (studijski programi inženjeringa iz različitih oblasti) i druge fakultete koji su u sastavu Politehničkog univerziteta. Zatim je govorila o svom radu, metodologiji podučavanja i studentskom životu na Politehničkom univerzitetu. Prikazala nam je infrastrukturu Politehničkog univerziteta, studentske domove, laboratorije, sportske sale i druge sadržaje koji su studentima dostupni za korišćenje.

Iz prezentacije smo mogli saznati da studenti na Politehničkom univerzitetu u Temišvaru imaju Dane karijere tokom kojih se upoznaju sa ponudom firmi i organizacija koje nude posao zanimanjima za koja se obrazuju studenti Politehničkog univerziteta, kao i Dane karijernog savjetovanja tokom studiranja, a profesorica je podijelila i informaciju o stipendijama dostupnim studentima tokom studiranja na pomenutim fakultetima u Rumuniji.

Njeno predavanje bilo je na temu “Lični razvoj i samospoznaja”, ali su studenti sa profesoricom Popom razgovarali i o mnogim drugim temama. Profesorica je ukazala na značaj ličnog razvoja, čitanja i samospoznaje te preporučila studentima brojnu literaturu, video i druge sadržaje, a pozvala ih je i da pošalju svoj odgovor na datu temu i da se jave na njen imejl.

Leave a Reply