UNIHACK: HAKATON I KONFERENCIJA O VJEŠTAČKOJ INTELIGENCIJI

UPT Temišvar organizuje dva UniHack događaja za studente programiranja i informatike

Da li ste strastveni programer koji želi da doprinese rješavanju građanskih pitanja u lokalnoj zajednici? Ako je vaš odgovor da, onda imamo sjajne vijesti za vas! Studentska organizacija automatike i računarstva na Politehničkom univerzitetu u Temišvaru (UPT) sa zadovoljstvom najavljuje UniHack – besplatan hakaton i konferenciju posvećenu vještačkoj inteligenciji.

UniHack je događaj stvoren za strastvene studente i srednjoškolce koji vole programiranje i žele da iskoriste svoje vještine kako bi rješavali građanske probleme. Ovaj događaj će se održati od 17. do 19. novembra 2023. godine, u čarobnom gradu Temišvaru, Rumunija – koji je Evropska prestonica kulture 2023. godine.

Šta vas čeka na UniHack-u? Imate priliku da okupite tim od 2-5 članova i da izaberete jednu od 5 različitih pjesama za kodiranje. Vaš tim će raditi na projektu tokom hakatona, a najbolji projekti će biti nagrađeni sa čak 5000 eura! Ovo je prilika da ne samo primijenite svoje programerske vještine, već i da doprinesete rješenjima za stvarne izazove u zajednici.

Ali to nije sve! Pre nego što hakaton zvanično počne, u četvrtak, 16. novembra, možete prisustvovati UniHack konferenciji. Cilj ove konferencije je da istraži kako vještačka inteligencija utiče na ključne domene društva, kao što su obrazovanje, upravljanje i zakonodavstvo. Bićete u prilici da čujete stručnjake iz oblasti vještačke inteligencije, razmijenite ideje i inspirišete se za vaše hakaton projekte.

Kako da se prijavite? To je veoma jednostavno! Posjetite zvaničnu stranicu https://unihack.eu/ i pratite upute za prijavu. Prijave su otvorene do 5. novembra 2023. godine, požurite i osigurajte svoje mjesto na ovom jedinstvenom događaju. Organizacija obezbjeđuje besplatan obrok i smještaj za sve učesnike, tako da možete potpuno posvetiti svoje vrijeme razvoju projekta.

Da biste saznali više detalja o UniHack-u, mjestu održavanja, uslovima učešća i svim drugim relevantnim informacijama, posjetite narednu stranicu sa korisnim linkovima: https://linktr.ee/unihack_ro.

UniHack je prilika da svoje programerske vještine koristite za rješavanje stvarnih problema u zajednici, da se povežete sa istomišljenicima i stručnjacima iz oblasti vještačke inteligencije, i da možda osvojite fantastičnu nagradu. Ne propustite ovu priliku da budete dio inovacije i pozitivnih promjena. Prijavite se odmah i postanite UniHacker!

Sretno u Temišvaru!

UniHack - hakaton i konferencija o vještačkoj inteligenciji u Temišvaru 2023.

Leave a Reply