ODRŽANA 16. SVEČANA PROMOCIJA DIPLOMIRANIH STUDENATA UNIVERZITETA PIM

19-ta godišnjica postojanja Univerziteta PIM i svečana promocija diplomiranih studenata

U petak, 10. juna 2022. godine u 18 časova održana je 16. po redu svečana promocija diplomiranih studenata I i II ciklusa studija na Univerzitetu PIM u Banjoj Luci. Ujedno je obilježena 19. godišnjica postojanja Univerziteta PIM.

Svečanosti su prisustvovali studenti, njihovi roditelji, porodice i prijatelji, nastavno i nenastavno osoblje i drugi gosti.

Promocija je započeta himnama Gaudeamus igitur i himnom Republike Srpske.

Program promocije vodila je Jelena Vujinović, svršena studentkinja Unverziteta PIM, koja je otvorila svečanost riječima:

Univerzitet PIM svoje prve korake učinio je 2003. godine, kao jedna od prvih privatnih obrazovnih ustanova u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini. 19. generacija upisanih studenata, 150 nastavnika i saradnika, 20 administrativnih radnika opredijeljenih za visoko postignuće i kvalitetnu nastavu najveća su vrijednost naše institucije.

Postignuća naših nekadašnjih studenata u poslovnim krugovima, preduzetništvu, nauci, njihov samouvjeren nastup na tržištu rada, čine nas zaista ponosnim i pokazatelj su da je put za koji smo se opredijelili težak ali ispravan.

Ponosni smo i  na naše sadašnje studente, na njihove uspjehe, nastojanja da ostvare visoke rezultate, ali i da razviju one značajne osobine koje će im širiti vidike i činiti sigurnim njihove buduće korake u akademskom svijetu pod najsvjetlijim nebom svoje zemlje.

U prethodnih 19 godina, Univerzitet je učinio brojne korake u svom razvoju, tako da danas, Univerzitet PIM čini 7 fakulteta, 13 studijskih programa prvog, drugog i trećeg ciklusa studija, studijski centri u Trebinju, Istočnom Sarajevu i Brčko distriktu.

Poštovani diplomci, svako od zaposlenih na Univerzitetu, iskreno i u datim okolnostima najviše što je mogao, utkao je svog znanja i iskustva u vaše zvanje koje ćete danas ponijeti sa Univerziteta PIM. Hvala svim nastavnicima, saradnicima, administrativnom osoblju, zaposlenima na Univerzitetu PIM. Hvala i roditeljima, koji su imali povjerenje u našu ustanovu, i obrazovanje svoje djece povjerili nama!

Goste je takođe pozdravio rektor Univerziteta, prof. dr Dragan Đuranović, prigodnim govorom, a program su muzičkim numerama obogatili Srđan i Dalija.

Nakon promocije diplomiranih studenata, uručena su priznanja profesorima za doprinos razvoju i promociji Univerziteta PIM, njegove misije i svrhe postojanja. Priznanja su uručena prof. dr Iliji Šušiću, prof. dr Željku Todoroviću, doc. dr Zdravku Marjanoviću i prof. dr Vojislavu Škrbiću.

Na kraju programa, prisutnim gostima su se obratile Darija Kojić, diplomantkinja Fakulteta računarskih nauka i prof. dr Simonida Vilić, dekanica Filozofskog fakulteta.

Promocija je ispraćena uživo na Facebook stranici Univerziteta PIM, a snimak možete pogledati na https://www.facebook.com/pim.univerzitet/posts/423254613142024

Leave a Reply