COPERNICUS BERLIN: IES PROGRAM STIPENDIJA ZA STUDIJ ILI STUDENTSKU PRAKSU U BERLINU

Copernicus Berlin: International Excellence Scholarship Program (IES) za studij u Njemačkoj u akademskoj 2023/2024.

Poštovani studenti,

Copernicus Berlin je raspisao konkurs za međunarodne stipendije za sve studijske oblasti (između ostalog računarske nauke, ekonomiju, pravo) i sva tri ciklusa studija, u okviru International Excellence Scholarship Program (IES). Program nudi različite oblike djelimičnih i punih stipendija za studij ili studentsku praksu u Berlinu.

Stipendisti dobijaju mjesto na Slobodnom univerzitetu u Berlinu, Univerzitetu Humboldt u Berlinu, Berlinskoj školi ekonomije i prava ili na Univerzitetu u Potsdamu (Free University of Berlin, Humboldt University of Berlin, Berlin School of Economics and Law or University of Potsdam). Studijski program je ograničen na samo jedan semestar, a prijave se primaju od 1. oktobra do 30. decembra za zimski semestar naredne 2023/2024. godine i od 1. aprila do 30. juna za ljetni semestar naredne školske godine.

Zimski semestar počinje 1. oktobra i završava se 31. marta naredne godine. Ljetni semestar počinje 1. aprila i završava se 30. septembra.

Za stipenije se možete prijaviti online preko linka https://en.copernicusberlin.de/ies-application, a neophodno je znanje engleskog ili njemačkoj jezika (nije potrebno posjedovati sertifikat).

Za dodatne informacije i pitanja možete posjetite sajt IES programa https://en.copernicusberlin.de/ies, ili pisati imejl rukovodiocu međunarodne saradnje Lauri Weber na info@copernicusberlin.de ili na cooperation@copernicusberlin.de

Organizacija Copernicus Berlin postoji od 2000. godine i od tada dodjeljuje studentima stipendije s ciljem da mladim ljudima, odličnim studentima iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja svijeta, daju mogućnost za sticanje međunarodnog radnog iskustva, novih poznanstava, usavršavanje stranog jezika i razvoj ličnih i profesionalnih vještina.

Copernicus Berlin IES program stipendija za 2023/24.

Leave a Reply