Riječ dekana Bezbjedonosnih nauka
Riječ dekana Bezbjedonosnih nauka, prof. dr Vojo Laković
Riječ dekana Bezbjedonosnih nauka

Fakultet bezbjedonosnih nauka na Univerzitetu za poslovni inženjering i menadžment u Banjaluci je visokoobrazovna institucija u Republici Srpskoj koja je matična za stručno osposobljavanje u oblasti nauka bezbjednosti.

Fakultet bezbjedonosnih nauka organizovan je po sistemu studijskih programa, tako da student može da izabere studijski program Bezbjednost i kriminalistika ili studijski program Menadžment bezbjednosti. Oba studijska programa formirana su tako da obezbeđuju stručno usavršavanje i akademsko napredovanje.

Fakultet bezbjedonosnih nauka školuje studente koji slobodu i nezavisnost zemlje sagledavaju u duhu savremene bezbjednosne kulture, uz uvažavanje vrijednosti nacionalnog i evropskog identiteta građana Republike Srpske. Utoliko se naučni i društveni ciljevi fakulteta objedinjuju u kreiranju otvorenog i kreativnog ambijenta za sticanje znanja i sposobnosti pomoću kojih svršeni studenti Fakulteta bezbjedonosnih nauka doprinose stabilnosti i razvoju demokratskih institucija Republike Srpske i njenog građanskog društva.

Diplomirani studenti Fakulteta bezbjedonosnih nauka osposobljeni su da obavljaju poslove u oblasti bezbjednosti kao rukovodioci, menadžeri ili referenti u centralnim, regionalnim i lokalnim organima državne uprave, vojsci, policiji, velikim privrednim sistemima, malim i srednjim preduzećima i privatnim kompanijama, naučno-istraživačkim i stručnim institucijama, obrazovnim centrima, neprofitnom sektoru, humanitarnim organizacijama, inspekcijskim službama, medijima itd.

Dobrodošli!

prof. dr Vojo Laković, dekan

Fakultet bezbjedonosnih nauka, Univerzitet PIM