Poštovane koleginice i kolege!

U ime nastavnika, saradnika i ostalog osoblja, čast mi je i zadovoljstvo da vam poželim dobrodošlicu na Ekonomski fakultet Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment Banja Luka.

U današnjem vremenu Vi ste dovoljno zreli da sami donosite važne odluke, a ipak dovoljno mladi i znatiželjni da stičete nova znanja i izazovete sebe da dolazite do novih spoznaja. Vi ste snaga našeg fakulteta i dajete jedinstvenu snagu zajednici, jer ste spoj mnogo izuzetnih, talentovanih ljudi, koji dolaze iz različitih okruženja, sa različitim iskustvima, interesima, ambicijama, pristupima i pogledima za budućnost.

Zbog toga je naš fakultet produktivna zajednica u kojoj studiramo, predajemo, debatiramo, istražujemo i zapitkujemo različite aspekte menadžmenta, marketinga, finansija i bankarstva i ekonomske diplomatije. Naš fakultet nastoji da postigne međukonekciju između liberalnog i profesionalnog obrazovanja, između teorijskog znanja i prakse, između poučavanja i učenja.

Mi, vaši nastavnici, trudićemo se svim svojim moćima da prenesemo na Vas znanja koja će vam pomoći u izgradnji vaše poslovne budućnosti i karijere, a učićemo od Vas kako da zadovoljimo vašu želju da postižete vlastite maksimume.

Budite strpljivi da učite, jer kao što je Nobelovac Paul Samuelson rekao „Nikada nisam uspio u jednom predavanju makar da zagrebem po površini uloge principa u ekonomiji“.

Ne postoji razlog da bi se osjetili nesigurnim da ste na pravom mjestu, jer prvi put kada sam ušla na ovaj fakultet osjetila sam se kao kod kuće, jer su moje kolege uvaženi i impresivni, jer je naš Univerzitet neprekidni proces transformacije i mjesto izvrsnosti.

Ako želite da se pripremite za karijeru u biznisu i tražite vrhunsko obrazovanje u vrhunskim uslovima, našli ste ga. Dobrodošli na Ekonomski fakultet Univerziteta za poslovni inženjering i menadžment Banja Luka.

Dekanica Ekonomskog fakulteta

prof. dr Marijana Žiravac Mladenović

Leave a Reply