Studije grafičkog inženjerstva i dizajna su jedinstvene na prostorima Republike Srpske i BiH i obuhvataju interdisciplinarno područje grafike i dizajna ovog vremena. Izučavanje je bazirano na grafičkim tehnologijama u tehničko-tehnološkom, ali i estetskom i ekonomskom smislu putem predmeta koji se bave tehnologijama štampe i reprodukcije, oblikovanja i projektovanja svih vrsta grafičkih proizvoda izradom multimedijalnih sadržaja, izradom ambalaže i sl. Ovakvom pristupu izučavanja stiče se visok nivo znanja koje je Vaš najbolji resurs koji pojedinac može imati.

Cilj nam je da studenti ovog studijskog programa zauzmu visoko mjesto u društvu najboljih stručnjaka u oblasti grafičke tehnike i dizajna koji će svojim znanjem unaprijediti naše društvo.

Mi Vas očekujemo da u zajedništvu steknete znanje, a potom i zvanje koje će vas odvesti u budućnost, gdje ćete svojim radom i zalaganjem ostvariti sve ono što krasi časnog i radnog mladog čovjeka.

Kao diplomirani inženjeri grafičkog dizjna, Tehničkog fakulteta, zaposlenje možete pronaći prije svega, u: privrednim grafičkim sistemima, državnim ili privatnim institucijama, raznim agencijama u zemlji i inostranstvu, naučno-istraživačkim i obrazovnim ustanovama.

Dekan Tehničkog fakulteta,
doc. dr Vuković, N, Veljko